Design firm CASE-REAL has transformed an unused basement into a commercial gallery space. The project was commissioned by Gallery COMMON, a creative agency located in Tokyo’s Harajuku district.

The designers transformed a basement with unusually high ceilings into a multifunctional exhibition space. The architects favored clean white walls and embraced the natural light offered by the numerous existing windows. However, the many glass surfaces meant there were fewer walls to exhibit art. To address the lack of wall space, the architects installed four movable partitions. The wall partitions ensure there is substantial wall display space and equally help control the direction of incoming sunlight. The walls measure 25 mm deep and are supported by H-shaped steel beams. The stone floors are completed with a bush hammered detail that creates a textured aesthetic.

Each design element was thoughtfully chosen and helps visitors forget they are in the basement.

Image Credit: Daisuke Shima, designboom, designboom



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *